Bäst i världen

Kollade på bandyfinalen förut som utvecklade sig till en riktigt spännande match. Jag missade första 30 minuterna av matchen då jag hade läst fel på tiden. Sverige ledde hur som helst med 2-3 i inför halvtidsvilan. Inledningen av andra halvlek känndes väldigt komfortabelt för Sveriges del när Patrik Nilsson dundrade in sitt andra mål för dagen och ökade på Sveriges ledning till 2-4. Men ryssarna som är förbannat snabba på skridskorna och vågade betydligt mer än Sverige jobbade sig in matchen och kvitterade tillslut till 4-4. När det sedan bara var ungefär 5 minuter kvar av matchen kunde Daniel Berlin bryta sig igenom det ryska försvaret och lyckades samtidigt få med sig en straff som Patrik Nilsson enkelt kunde slå in i mål.

Efter straffen kändes det avgjort med tanke på att Sverige hade haft bra grepp om matchen de sista tio minuterna och hoppet om VM-guld var stort. Ryske Pavel Ryanzantsev ville dock annorlunda och kunde på övertid göra en helt galen styrning på Pavel Frants hörnretur och ryssarna var återigen med i kampen om guldet.

Matchen gick till förlängning och det skulle dröja fem minuter in i den andra förlängninskvarten innan det kom ett avgörande. Patrik Nilsson slog en fenomenal passning till Daniel Mossberg som slet sig runt det ryska försvaret på vänster kanten och bröt sig in i målområdet för att slutligen runda den ryska målvakten och sprätta in bollen i nätet.

Sverige världsmästare för tionde gången.