Burgaren med stort B

I förra veckan lyckades vi göra en 5/5 burgare som fick smaklökarna och känna sig som kungar. Eftersom det är svampsäsong så föreslog jag en burgare med kantareller. Förutom svampen tillsatte vi även vitlöksmajonnäs, bacon och västerbottenost.

För att göra denna goda burgare behövs: Kantareller, färsk vitlök, majonnäs, bacon, västerbottenost och kött (Gärna något finare, det smakar så mycket bättre då. Vi köpte färdigformade burgare bestående av diverse köttbitar, nermalda och formade på den lokala köttbutiken) 

Steg för steg
Börja med att rosta vitlöken i ugnen tills den får färg, mosa sen ner vitlöksklyftorna i majonnäsen. Voila!  Vitlöksmajonnäsen är klar! Stek kantarellerna i smör så de blir krämiga och smarriga. Stek baconen ordentligt så den blir riktigt knaprig. Själva burgaren steker du så länge du vill. Men godast blir det om den fortfarande är lite röd i mitten. När du har vänt på burgaren första gången kan du strö över riven västerbottenost. När osten har smällt är köttet klart. 
Rosta gärna brödet en kort stund i ugnen och bygg sedan ihop din burgare. 
Smaklig spis!

 

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0