Gävle days

12-14/8 2016.

For till låtsas-Norrland några dagar, Gävle närmare bestämt. En stad jag tidigare bara har sett genom tågfönstret oräkneliga gånger när jag åkte upp till skolan i Sundsvall. I Sundsvall pluggade jag med Per och Markus och nu sågs vi alla tre för första gången på över fyra år, FYRA ÅR (!) 

I vanlig ordning när vi hänger så blev det mycket sport, både snack och utförande. På lördagen åkte vi till Boulognerskogen och spelade frisbeegolf.

Med stil och precision skickade Per ner frisbeen i vattnet på banans sista hål. Tävlingsnerver eller vad det kallas. 
 
En frisbee i vattnet, vad gör väll det tänkte Mackan som fick leva ut sin inre grottmänniska. Fiskade dessutom upp en extra frisbee från någon tidigare misslyckad golfare. 

Eftermiddagen gick i fotbollens tecken. En bländande match avgjordes på Gavlevallen, nja inte riktigt. Men mina låga förväntningar infriades. Slutresultat: Gefle - Norrköping, 0-0. Som det ska vara när Gefle sparkar boll med andra ord.

Efter fotbollen for vi åter till skogen med namnet som jag inte kan uttala. Den är gången blev det golf av den mindre sorten med förhoppning om att få revansch för den usla frisbeegolfrundan. En dubbelbogey på sextonde hålet spoilerade dock den planen och Mackan gled förbi och kunde enkelt putta hem segern. 
 
På två hela kvällar och nätter hann vi se mycket OS. Bland annat basket, handboll, värja, friidrott och en riktigt spännande tennisfinal.

Inspirerade av nattens tennismatch åkte vi och spelade själva på söndagsförmiddagen. Inte riktigt OS-klass på denna plan, inte på vårat spel heller för den delen. 

Gud får ursäkta men Markus "Djokovic" Boberg hade en viktigt match denna söndag och kunde inte närvara i kyrkan. En riktigt syndare är vad han är. 

På andra sidan plan, Jämtlands Federer in action. Slutresultat: Oklart.
 
For sedan in till downtown Gävle till en sportbar för att bevittna Premier League premiären mellan Manchester och Bournemouth. Seger till dom röda djävlarna och klackar och mål från den långe skåningen, som det ska vara när Zlatans sparkar boll med andra ord. En värdig avslutning på denna helg. 5/5 toasters.
Heipa!
 

 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0