Säsongspremiären

Hurra hurra! Elitseriepremiär idag. Här kommer mitt tips på sluttabellen.

1. Västerås
2. Lidköping
3. SAIK
4. Bollnäs
5. Edsbyn
6. Vetlanda
7. Hammarby
8. Vänersborg
---------
9. Broberg
10. Tillberga
---------
11. Sirius
12. Kalix
13. Gripen
14. Tellus

Toppen
Så länge ingen kommer på hur man ska stoppa maskinen Västerås så har jag svårt att se dom som något annat än segrare både i serien och slutspelet. Bakom dom grönvita skuggar framförallt Lidköping och Sandviken. Lidköping har äntligen vunnit en titel i och med segern i Svenska Cupen och kanske kan det vara till deras fördel i år att slippa snacket om att vara den eviga förloraren. Sandviken kan man aldrig räkna bort, även om det "bara" blev semifinal i fjol, har en ny spännande spelare i form ryssen Alan Dzhusoev. 

Inte riktigt toppen
När det kommer till den åtråvärda fjärdeplatsen som ger hemmaplansfördel i slutspelet känns det som en öppen historia mellan fem lag. Bollnäs får dock mitt tips. Med deras spelare (Hellmyrs, Berlin, Nilsson, mm) ska man vara topp fyra. Vänersborg, ja det går väll som det brukar, man rår inte på topplagen men spelar stabilt och inkasserar en slutspelsplats.

Ingemansland
Broberg, en fin slutspelssvit tog slut förra säsongen och jag tror inte man kommer påbörja någon ny i år heller. Man skrällde dock i World Cup och tog sig vidare till slutspel som enda hälsingelag. Tillberga kommer fortsätta klättra uppåt i tabellen, i år har man dessutom värvat Niklas Eriksson från Katrineholm, se upp alla försvarare i elitserien. 

Kval
Sirius kommer precis som dom senaste åren skrälla lite grann mot något topplag men för det mesta förlora. Kvalet spelar man som vanligt av relativt enkelt. Kalix, se ovan. Gripen går in på säsong två av sitt elitserieäventyr. För bra för allsvenskan men för dåliga för elitserien. Hamnar inte sist mest på grund av att truppen har ett års mer elitserierutin än Tellus. På jumoplatsen återfinner vi Tellus! Detta stockholmslag halkade in på ett bananskal när Kungälv nekades elitlicens, visserligen var man nära att spela till sig en plats i elitserien så helt åt skogen ska det väll inte gå(typ som Katrineholm säsongen 09/10). 

Niklas Eriksson fruktad anfallare i allsvenskan, nu fruktad(?) anfallare i elitserien. Allsvenskan största skägg blir i år elitseriens största skägg i och med att Martin Krigh och Tellus är nykomlingar.

Bra ryssvärvning 1. Alan Dzhusoev till SAIK.

Bra ryssvärvning 2. Sergei Lomanov jr.





 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0