Ett dygn i Kalmar

Kommentera
I fredags var jag på jobb på Öland. I stället för att åka hem på kvällen stannade jag hos Affe. Mycket najs! 
Affe berättade om en kolgrill som vi borde käka middag vid. Han hajpade upp det riktigt ordentligt. Så vi hoppade upp på cyklarna och trampade iväg igenom bostadsområdet, under stora genomfarten, förbi nästa bostadsområde, igenom ett industriområde och sen i slutet på en gata i industriområdet så låg den där, kolgrillen. 

Med tanke på hur mycket Affe hade hajpat upp detta ställe så intalade jag mig själv att sänka mina förväntningar. Men oj oj oj, det hade jag inte behövt göra. Innan maten kom in kunde man plocka på sig lite sallad, bröd och soppa. När jag tog sista brödbiten vid salladsbordet ropade en i personalen. "Ey brorsan, det kommer färskt bröd snart" 2 minuter senare stod det en hel korg med rykande färkst bröd vid vårt bord. Vi åt varsin beyti. 100% godaste kebaben jag ätit i mitt liv. 

Med en ordentlig matkoma trampade vi tillbaka hem till Affe. 

På lördagmorgonen promenrade vi bort till en gård fem minuter från Affe för att äta frukost. Vi hade dock tagit fel på öppettiden så vi fick hänga med getterna i en halvtimma.
 
Sen plockade vi lite geocacher. Livsfarligt. 

Herr och fru Tholén. 

Vi traskade ner till havet och njöt av värmen. I går när jag lämnade Uppsala var det nollgradigt, i Kalmar har det varit runt 10-15 grader och till och med varmare när solen tittat fram. Jag försöker nog se till att det här vårvädret följer med mig norrut nu när jag åker hem.