US and A, dag 4

Kommentera
Fjärde dagen i New York och vår första som gifta. Vi åkte iväg på en liten utflykt en timme norr om staden. Från Grand Central tog vi tåget till en liten stad som heter Peekskill, därifrån tog vi oss ut till Bear Mountain state park. Ett område med mycket vandringsleder. Perfekt för oss.
 
Vi vandra till toppen av ett berg och fick en fantastiskt utiskt över det kuperade landskapet som är en del av bergskedjan Appalacherna. Lång bort i horisonten såg man skyskraporna på Manhattan (ungefär fem mil fågelvägen). Helt klart den häftigaste platsen på den här resan och ett konstaterande att naturen alltid är bättre än storstadsdjungeln. 

Sen vandrade vi ner igen till Bear Mountain Inn och åt en väldigt sen men välbehövlig lunch. En kalkonsandwich med pommes har nog aldrig smakat så gott. 

Vi åkte tillbaka in till Peekskill och väntade på tåget in till Manhattan. Under tiden som vi väntade gick vi ner till floden. Till vänster i bild ser man ett litet torn som sticker upp. Det var dit upp vi vandrade. 

När vi kom tillbaka till Manhattan åkte vi upp i Empire state och såg hur staden bytte om till kvällsutstyrseln med alla blinkande ljus.