Vi är tillbaka

En lättnadens suck hördes över Backavallen på söndagen när Katrineholm vann den sista kvalmatchen mot ett redan avhängt Skirö och säkrade avancemang till Bandyallsvenskan. Förutsättningarna var enkla vinn matchen för säkrad biljett.

Det började dock illa, Skirö tog ledningen efter bara några sekunder. Stundens allvar. Till pausvilan stod det bara 3-2. I andra halvlek gjorde Skirö precis som vid matchstart, mål efter ett par sekunder. Likaläge och Katrineholm hade tappat sin biljett till allsvenskan i och med att Kungälv ledde över Blåsut. Man återtog den dock i 50:e minuten efter mål av Niklas Eriksson.

När bröderna Larsson sen ordnade 5-3 i 69:e minuten och Macke Lagerbäck ökade på ledningen ytterligare fem minuter senare kändes segern ganska säker.

Jeppe Ekström punkterade matchen definitivt med sitt 7-4 mål och ett lätt snöfall drog in över Backavallen. 1000 pers på läktaren jublade över att sejouren i division 1 bara blev ettårig.

Lasse Buskqvist från Örebro kom in i laget i slutet av säsongen och visade att han fortfarande har målsinnet kvar. En mycket bra värvning som betydde mycket i kvalet. Han hänger tyvärr inte med nästa säsong.

Nu börjar förberedelserna inför nästa säsong. Katrineholm är tillbaka på den nivån där de hör hemma. Nu gäller det bara att vara tillräckligt rustade för att klara av en säsong i allsvenskan som har blivit jämnare än någonsin sedan norra och södra gruppen slogs ihop. Får man drömma lite så hoppas jag det här laget inom några år kan vara med i toppen och kvala till Elitserien som man gjorde 2014 och 2015. Någon division 1 bandy hoppas jag aldrig Katrineholm ska behöva uppleva igen.