Rånet i Västerås

Kommentera
Tre dagar efter annandagen var det dags för returmöte mellan Tillberga och KVBS. Efter Tillbergas förlust på annandagen valde en av deras spelare att anmäla en KVBS-spelare för ett mindre trevligt slag i de nedre regionerna. Ingen av de tre domarna på isen då valde att blåsa när det hände. Åh ena sidan är det riktigt fult att slå någon mellan benen åh andra sidan tycker jag man låter domarna stå för sina beslut. Det blir lätt parodi annars om det ska skickas in anmälningar till höger och vänster efter varje match. Så lägg ner anmälningarna och sluta slå motståndarna mellan benen oavsett hur mycket skitsnack de har för sig.
 
Detta gjorde så att lagkaptenen i KVBS blev "avstängd under utredning" av Bandyförbundets diciplinnämnd. Skaplig tändvätska inför dagens drabbning.
 
Det var inte särksilt många som hade letat sig till den väldiga bandyhangaren i Västerås. Runt 100 pers enligt elitrapport. Skulle uppskatta att ungefär en tredjedel var katrineholmare som hejade på sitt lag och lät motståndarna få höra om sin videogranskning. Med all rätt ;)
 
Liksom på annandagen var det mer hawaii än skönlir. Precis före paus fick TB in 4-3 på hörna. Surt värre.
Tillberga gjorde sen 5-3 men KVBS reducerade snabbt och sedan byttes chanser. Det var då Tillberga förstärktes av tre män i gult. På en hörnvariant tog sig Linus Doktare in i straffområdet och skulle runda en utrusande försvarare men ett släpande ben fick honom på fall precis när bollen skulle vispas in i mål. En domare dömde straff, den andre sa nej nej, den tredje samlade ihop dom för att disskutera. En minut senare kom man fram till att straffen drogs tillbaka och Tillberga fick bollen. Rån nr 1.
 
I den 88:e minuten kom rån nr 2. Öjdahl flippar in en boll i straffområdet som TB:s målvakt är på väg att fånga upp. Niklas Eriksson väljer att åka runt bakom målvakten som inte lyckas fånga bollen. Niklas får tag på bollen och slår in den i mål. 5-5 trodde alla, domaren dömde istället frislag till TB. Fortfarande är det ingen som vet varför.
 
I slutet av matchen kontrade TB in 6-4 och strödde lite extra salt i såret. Grattis domarna till segern...
 
Efteråt kunde man bland annat läsa kurirens sportjournalist skriva så här: "I bland är det lätt att bortförklara en förlust på tredje part och blunda för egna misstag. Men aldrig tidigare under mina snart 40 år som sportjournalist har jag varit med om att ett lag fått så mycket domarstryk som KVBS fick mot Tillberga. Det vet också Roger Carlsson. Han valde bara ett annat fokus efter matchen och lyfte fram sina egna spelare som gjorde det så bra."
 
Och så här sa tränaren med en sylvass pik mot Tillbergas tidigare anmälan.
 
"Man funderar ju på varför vårt 5-5-mål blir bortdömt. Jag hörde Niklas version av det och det är svårt att se, men där har vi ju det här att vi har tre domare på planen och det är de som tar besluten. Jag kommer inte att sätta mig och titta på tv för att skicka in det här till några jävla nämnder, instanser, hovrätter eller vad det nu är. De tog sina beslut precis som vi som ledare och spelare tar våra beslut och det får vi stå för. Så enkelt är det och vi förlorar med 6-4 idag. Det tycker inte jag är rättvist, men så är det"
 
Jaja, nu får jag släppa det här. Nästa vecka kommer Rättvik till Katrineholm och får sota för det här.
Jag fick i alla fall träffa kurrens fotograf Tomas Nilsson under matchen och det är ju alltid lika trevligt.