En osannolik vändning

Det var inte bara i kvalet till Bandyallsvenskan det bjöds på dramatiska resultat i helgen. Dagen efter fredagens episka (ja, jag slår på stort och använder det något slitna ordet) vändning på Skarpe Nord var det semifinal i juniorelitserien i Vänersborg. Den första semifinalen av två hade Sirius med hela 8-1 och vägen till en final på Studenternas hemma i Uppsala såg ganska komfortabel ut.

När vi kom till Arena Vänersborg efter en sväng hos morfar skulle andra halvlek precis börja och till min stora förvåning stod det 6-2 på resultattavlan. Till IFK Vänersborg. Vänersborg var alltså bara fyra mål ifrån en finalplats. Då ska man komma ihåg att Sirius också tog ledningen i den här matchen med 2-0. IFK gjorde sen 8-2 innan Sirius reducerade i den 68:e minuten. Inte skulle väll IFK mäkta med tre mål till? Men det gjorde man inom loppet av sju minuter gick man upp till 11-3 och sedan rullade det på med två mål till. Sirius kollapsade totalt medans IFK spelade som i trans, allt gick deras väg och det räckte hela vägen till final. Surt för Sirius där många spelare i laget spelade kanske sin sista match tillsammans.