Bandyallsvenskan

Kommentera
Elitserien i all ära, men i morgon drar bandysveriges mest spännande serie igång, Bandyallsvenskan. Och i år får Katrineholm vara med och spela efter en ettårig utflykt till division 1. Man inleder borta mot en annan nykomling, Rättvik. Jag kommer sitta bänkad framför TV'n.
 
Hur går det då? Det är mer eller mindre omöjligt att gissa, men jag gör ett försök.
 
1. Ljusdal
-----------
2. Gripen
3. Nässjö
-----------
4. AIK
5. Kungälv
6. LAIK
7. Kalix
8. Åby
9. Peace and Love City
10. Katrineholm
11. Örebro
12. Tranås
-----------
13. Tillberga
14. Rättvik
-----------
15. Boltic
16. Västanfors
 
Nu är det dags för Ljusdal att ta det efterlängtade steget upp till Elitserien. Det har redan blivit en säsong för mycket i näst högsta serien. Därefter känns det väldigt oklart vilka som ska hugga dom två kvalplatserna. I fjol gjorde fem lag upp om den sista kvalplatsen i den sista omgången. Jag tror på något liknande i år. Gripen lär vara ordentligt revanschsugna och Nässjö går alltid till kval, är uppe på fem raka nu eller något sånt. AIK storsatsar men jag tror inte det håller. Kungälv lär inte göra en lika bedrövlig säsong som i fjol när man nästan åkte ut. LAIK har en stor trupp och bra förutsättningar med sin hall. Kalix har tappat mycket men har stor hemmaplansfördel. Och Åby tror jag kan skrälla till sig en kvalplats. Som sagt, det lär bli jämnt.
 
På den undre halvan hittar vi PoL som av oförklarig anledning har tappat halva truppen trots en fin säsong i fjol. Katrineholm är nykomlingar men har ett bra lag, det har man inte minst visat på försäsongen då man så när tog sig till slutspel i Supercupen. KVBS måste dock se till att inte hänga med huvudena när resultaten går emot, de inledande matcherna är väldigt tuffa. Som Katrineholmare kan jag inte tippa Örebro framför KVBS. Tranås får se till att inte förlora så många jämna matcher som i fjol, då kan man nog nosa på några högre placeringar. Tillberga har säckat ihop totalt efter några fina elitseriesäsonger, har dammsugits på talang och får nog finna sig i att vara ett "farmarlag" för VSK framöver. Rättvik får göra upp med Boltic om en nedflyttningsplats och Västanfors hamnar hjälplöst sist, bedrövlig försäsong och ingen is på sin hemmaplan än.