Hemmapremiär

Åkte hem till Katrineholm för den allsvenska premiären. Första matchen på Backavallen i allsvenskan för KVBS sedan februari 2016! Den här lördagen var det Ljusdal som stod för motståndet, ett lag som är storfavoriter att ta hem hela serien.

Förutsättningarna var inte de bästa, 7 plusgrader och lite regn. Inget vidare för Ljusdal som försökte spela längs med isen, KVBS däremot slog lyror från första början.

Ljusdal gick dock till pausvila med 1-0 ledning. Men ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist.

I andra halvlek fick Ljusdal in tre snabba mål och matchen kändes avgjord. Men två sena mål för KVBS efter en sista kraftansträngning med kvarten kvar gav lite nerv i matchen. Tråkigt med förlust men samtidigt kul att Katrineholm kan rå på topplagen som nykomling. Ingen lycka för Majken heller som fick vara med om en förlust vid sin första bandymatch, men det är bra att hon får härdas redan nu. Nya tag på tisdag då en annan nykomling står för motståndet, nämligen Kalix som kommer från Elitserien.