Målfyrverkeri

Trodde jag skulle få en lugn fredagkväll i Västerås när VIK tog emot Pantern från Malmö. Så blev det icke. Redan efter 16 sekunder small det till och innan första perioden var över stod det 7-0 till Västerås. Aldrig tidigare har så många mål gjorts på så kort tid i en Allsvensk hockeymatch.

Första målet kom redan efter 16 sekunder. Efter tre mål på lika många minuter bytte Pantern ut sin målvakt. Det hjälpte inte..

1:an kom, 2:an kom, 3:an kom, 4:an kom, 5:an kom..

Vid 7-0 fick en Pantern-spelare nog och slog ner målskytten Bergman. Matchstraff och färdigspelat för honom. Ingen dålig förnedring.
Den senaste tiden har protester riktats mot SHL runt om på olika arenor. Så även ikväll i Västerås.
Och det blev mer mål. Här det åttonde. Utav matchens 13 mål så var det bara 3 som gjordes närmast det fotobåset jag stod i...
I sista perioden stod jag bredvid Panterns bås för att få lite deppbilder. Det var minst sagt grinig stämning där.

Alexander Nilsson-Lindelöf såg till att det blev tvåsiffrigt och fastställde slutresultatet till 10-3 denna historiska kväll. Ja, det är fotbollsproffset Viktor Nilsson-Lindelöfs bror.