Slutspelet

Här kommer facit på årets slutspel i bandy. Nytt för i år är att man kör åttondelsfinaler. Tidigare var det topp åtta som gick direkt till slutspel. Nu är det istället de 6 första lagen som går till kvartsfinal och lag 7-10 gör upp om de sista två platserna i kvartsfinalerna. Kul med fler streck i serien men samtidigt inte helt rättvist att lag 9 och 10 har en extra räddningsplanka för att nå kvartsfinal.
 
Åttondel
 
Vänersborg-Broberg
IFK ska vinna det här. Punkt. Man nosade på topp 6 men slarvade bort det själva, bland annat genom förlust mot Sirius.
 
Vetlanda-Motala
Skrällvarning på Motala som spelar slutspel för första gången på 11 år. Men jag tror på VBK här.
 
Kvartsfinal
 
Villa-Vetlanda (3-0)
Villa värvade Jocke Andersson och Johan Löfstedt från just Vetlanda inför den här säsongen. De sista "pusselbitarna" för att SM-guldet ska bli verklighet. Något annat än tre noll i matcher finns inte.
 
Bollnäs-Edsbyn (3-1)
Repris från i fjol. I år blir det förhoppningsvis lite jämnare än 3-0 i matcher. Räkna dock aldrig bort Edsbyn i slutspel.
 
Sandviken-Hammarby (3-0)
SAIK går alltid till semifinal, det är sen gammalt. Bajen faller tungt mot SAIK och får nästa smäll när elitlicensen dras in. Eller just det, det är ju Hammarby dom kan ju göra vad dom vill med sin ekonomi...
 
Västerås-Vänersborg (3-1)
Det här blir en rolig serie. Man har varsin seger mot varandra denna säsong och jag tror nog IFK kan knipa en eller två till innan den här kvartsfinalen är avgjord.
 
Semi
 
Villa-Edsbyn (3-2)
En repris från förra året. Då ledde Villa med 2-0 innan Martin Johansson sköts sönder på en hörna. Edsbyn vände och vann sen guld. Men ärligt talat i år kan inte Villa förlora. Men som sagt, räkna aldrig bort Edsbyn.
 
Västerås-Sandviken
Giganterna möts igen och SAIK förlorar igen.
 
Final
 
Villa-Västerås
Villa men kan inte, det är sen gammalt. Guldet återvänder till Västerås efter några år i Hälsingland. 
 

 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0