Bottenstrid i Relitahallen

Kommentera
Cyklade iväg till Relitahallen och såg sista halvleken mellan UNIK och IFK Rättvik (aka IFK Katrineholm, fem KVBS spelare gick till Rättvik inför säsongen). Allsvenskan norra är otroligt jämn i år. För bara någar omgångar sedan hade Rättvik häng på en kvalplats till elitserien, nu är man indragna i bottenstriden och riskerar att åka ur. UNIK har länge varit hjälplöst sist men har nu sakta men säkert närmat sig lagen ovanför. Idag hade man det tufft mot Rättvik men tack vare tätt försvar och mycket bra utdelning på fasta situationer (2 straffar, 2 hörnor) lyckades man vinna med 5-3. 

Marc Samuelsson fixar straff till Rättvik och ett bra läge för kvittering i matchen, Jesper Bergelin i UNIK målet såg till att så inte blev fallet. 

Min gamla kollega på Sandbäcksskolan, Oskar Lundgren, prövar skott. Det blev dock inga mål i den här matchen. Dessto fler blev det senare på eftermiddagen när han fick hoppa in och spela med Rättviks U-lag mot Wattholma i division 1. 3 mål totalt.  

Två till katrineholmare i Rättvikströjan, Robin Hellqvist till vänster och Rasmus Plan med bollen.
Så här ser tabellen ut med två matcher kvar (en för Rättvik, tre för Västanfors). Dessutom möts UNIK och Haparanda i sista matchen. Upplagt för spänning med andra ord. Dessutom är ju spelet om sista platsen till elitseriekvalet riktigt spännande också. Lag 1-2 elitseriekval, lag 8 allsvenskt kval och 9-10 åker ur.