Upp över strecket

Åkte hem till Katrineholm med förhoppningar om nya KVBS-poäng. Men inte såg det lovande ut, första halvlek var det bedrövligaste jag sett den här säsongen och det var frustrerande att se på. Ingen fart, ingen skärpa i avsluten och allmänt ängsligt spel gjorde att Boltic kunde gå till pausvila med 2-0. Kanske var det stundens allvar som var närvarande.

I andra halvlek var det ett betydligt mer bestämt rödblått lag som skapade chans efter chans. Tillslut lyckades man få in två mål med bud på fler. Men matchen slutade alltså lika, en lättnadens suck hördes över Backavallen samtidigt som många nog var lite smått besvikna att det inte räckte till seger. Glädjande nog fick Jönköping storstryck och KVBS kunde passera dom och nedflyttningsstrecket i tabellen för första gången den här säsongen tack vare bättre målskillnad. Vilket lag som undviker nedflyttning avgörs nästa helg. Jönköping möter Tranås och Katrineholm har bortamatch i Lidköping. Det blir en nervös väntan.

Linus Doktare bollar sig igenom Boltic-försvaret.

Mårten Grönvall fd Andersson hittar målet för första gången efter sin comeback.