Hälsinglands distriktsmästerskap..

Eller SM-finalen i bandy som det egentligen heter. Edsbyn - Bollnäs på Tele2, ärkerivalerna från Hälsingland. Den finalen var det nog inte många som trodde på inför den här säsongen. Det andra hälsingederbyt i en final någonsin. Senast var 1963 när byn mötte Broberg. 

Innan matchen då det ännu var oklart vilket lags namn som för evigt skulle få stå inristat i pokalen. 

Bollnäs entrar isen och tar emot sin fans jubel. 

Bollnäsfansen var många och högljudda och vann matchen på läktaren. 

I Edsbyn bor det knappt 4000 invånare. Med andra ord syns nästan hälften av dom på denna bild. Bollnäs är inte heller så stort för den delen, 13 000 invånare i samhället och knappt 27 000 i hela kommunen. 
 
Nästan 17 000 såg finalen. Nytt rekord för bandyn i Tele2. Stämningen var den bästa jag har upplevt på en SM-final. Två klackar som sjöng för sina lag snarare än att häckla motståndaren. Härligt! Publiktrycket upplevs så mycket bättre när man står nere vid isen. 
 
Ville Altonen. 
 
Så drog matchen i gång. Edsbyns finska stjärna Tuomas Määtä prickade in ett långskott tidigt i matchen och Bollnäs gjorde detsamma. Resultatet stod sig hela halvleken men känslan var att Bollnäs hade övertag. 

Altonen och Välitalo.

Per Hellmyrs. 

Mickelsson och Jocke Svensk var varandra hack i häl hela matchen. 
 
I andra halvlek tog Edsbyn över matchen. Men när klockan hade passerat 80 minuter åkte man på ett matchstraff.
 
Martin Frid såg närmast chockad ut när han åkte av planen efter sitt matchstraff.

I anfallet efteråt föll en edsbynspelare, till synes väldigt enkelt, i straffområdet. Andreas Westh föll ner på knä trodde inte sina ögon när domaren dömde straff.  

2-1 till byn. Hammarström överlistade Aihonen.
 
Bollnäs tryckte på för en kvittering men då klev han fram igen, Tuomas Mättä. Vid hörnflaggan på egen planhalva snodde han bollen och trampade på utav bara den. Ingen hängde med och i straffområdet gjorde han inget misstag och la in bollen i mål. 3-1. Kan vara bland det häftigaste målet jag har sett på en bandyplan. 
 
Bollnäs kom aldrig ikapp och Edsbyn rusade över isen ner mot sina supportrar när domaren blåste av matchen. 

Oscar Jonsson har spelat fyra finaler med Bajen. Det har resulterat i fyra silver. När han nu lirade sin första final med Edsbyn fick han äntligen höja pokalen. Här tillsammans med lagkaptenen Jonas Edling.

Guldjubel framför klacken. 

Trötta men glada spelare i Edsbyns omkläddningsrum. Vilken dag det blev, väldigt roligt att få avsluta vintern med att bevaka säsongens största bandymatch. Nu är det bara sju månader kvar till nästa säsong drar igång. Hoppas det går fort!


 

RSS 2.0