Sirius mot svenska mästarna

Lördag 28/11. Veckans andra match på Studenternas blev en spännande historia. På besök var Svenska mästarna från Edsbyn. Kan väl inte bli annat än seger för Byn tänkte jag innan matchen. Dock blev det kryss förra säsongen men då var det snöblandat regn och ospelbar is..

Och nog var Edsbyn några snäpp bättre och man tog en ledning omgående. Men liksom i premiären mot SAIK höll Sirius siffrorna nere. Ja man vände till och med ett 0-2 underläge till 4-2 innan paus. Mycket imponerande.

Men Edsbyn är ett av världens bästa lag och sånt brukar synas i slutet av matcherna. I paus skrev jag till Markus att Byn kommer komma ikapp runt minut 75-80. Och mycket riktigt i 75:e och 77:e minuten kom 5-4 och 5-5. Nu kan det inte bli annat än seger för Edsbyn tänkte jag. Men Sirius tog ledningen en gång till bara för att se segern rinna dom ur händerna en gång till när Hammaström slog in kvitteringen i 90:e minuten.

6-6 och en poäng mot svenska mästarna är inte fy skam för Sirius. Men med tanke på att segern var inom räckhåll var det bara besvikna spelare som lämnade isen efter matchen.