Sista matchen

25 februari. Efter 55 år var det dags att spela den sista allsvenska matchen på Backavallen. Premiärmatchen i december 1964 vann KSK mot Västerås med 9-0. Den här kvällen stod Gripen för motståndet.
 
En sista entré på ett för kvällen kylslaget Backavallen. Snöstromen slapp vi som tur var, den drog förbi någon mil söder om stan.
 
Inför matchen delades en check ut till UN Women med pengar som samlades in under den oreanga matchen mot Örebro.
 
Tråkigt nog hade inte Katrineholm något att spela för. Sista kvalchansen försvann definitivt omgången innan. Synd, då det länge såg så bra ut. Men en usel avslutning på säsongen krossade kvaldrömmarna. Gripen däremot riskerade att hamna i negativt kval vid förlust. 
 
 
Det här hade man ju aldrig trott, att Jocke "Dunka" Hedqvist skulle spela med Gripen. Han lämnade IFK Vänersborg under uppmärksammade former mitt under det som skulle vara hans sista säsong i karriären. Istället för ikonstatus i Vänersborg så fick han göra det sista målet någonsin på Backavallen.
 
 
Linus Doktare gjorde Katrineholms sista mål på Backvallen. En reducering som betydde 5-6. Närmre kom inte KVBS den här kvällen. En väldigt blek insats mot Gripen som i och med segern säkrade spel i Allsvenskan nästa säsong.
 
Niklas Eriksson lämnar Backavallens is en sista gång. Slutet på en era.
 

RSS 2.0