Road trip

Allt eftersom säsongen har gått har man blivit allt mer sugen på att åka ner till nykomlingen Frillesås och Sjöaremossen. Mycket tack vare deras klubbchef som kanske är bäst i bandysverige på Instagram.
 
Jag frågade Markus om vi inte skulle ta och åka dit när Frillesås mötte SAIK. När det sen visade sig att det var match i Vänersborg dagen efter och dagen därpå i Katrineholm så kändes det givet med en bandyroadtrip.
 
Torsdag 17/1. Vår resa började i Uppsala, jag plockade upp Markus på stationen innan vi for söderut.
 
Mackan pyntade min bil med en SAIK-docka. Jag var väl inte superförtjust i det men lät det vara för fridens skull, vi hade ju många mil kvar på vår resa.
 
 
Matstopp i Laxå och Europas brantaste drive in. Vilken grej! Vi struntade i hamburgekedjan och åt istället på lastbilshaket bredvid.
 
Mätta och belåtna fortsatte vi vår resa. Vi var ju knappt halvvägs.
 
Så kom vi äntligen fram, något senare än planerat men väglaget var inget vidare. Vi checkade in på Hotel Gästis i Varberg och bytte om till badkläder och intog hotellets spa, en exakt kopia av Leninbadet i St Petersburg. Den tidigare ägaren till hotellet är kommunist och är minst sagt förtjust i Sovjet vilket syntes tydligt vart man än gick på hotellet. Nu är det istället hans son som driver verksamheten.
 
 
Den varma poolen på Leninbadet hade man kunnat bo i resten av kvällen, men en match ute i skogen väntade. Vi letade upp Sjöaremossen på kartan och höll tummarna för att vi inte skulle köra allt för mycket vilse. Vägbeskrivningen till Sjöaremossen var i stil med "Sväng av motorvägen och kör tills vägen tar slut, fortsätt sen ytterligare någon kilometer ut i skogen". Och ja ungefär så var det, vi körde fram i mörkret och undrade mer än en gång ifall vi verkligen var på rätt väg men så plötlsigt lystes vägen upp av marschaller. Vi började närma oss. 
 
Och tillslut var vi framme vid denna mytomspunna arena, peppen! I kassan stod Erland Johansson som grunade klubben 1960 och stämningen var minst sagt gemytlig. Vi dök direkt på grillen och köpte oss några hamburgare och Trocadero. 
 
 
Månsken, några minusgrader. Helt okej underhållning på isen. SAIK var så klart bättre men Frillesås stod emot bra. Hallänningarna har hittils ordnat två segrar och ett kryss i år. 
 
 
 
I paus blev det hemmgjorda semlor och lite uppvärmning vid grillen. Fikat på "Mossen" får högsta betyg!
 
 
I andra halvlek prövade vi träläktaren med tak. 661 personer såg matchen.
 
 
 
I slutet av matchen passade jag på att fota lite action på planen. SAIK vann tillslut med 6-3 och Markus var nöjd. Vi dröjde oss kvar på arenan efter slutsignalen och kollade runt innan vi rullade hem på dom mörka vägarna. 
 
 
 
 
På plats på hotellet efter en kylig kväll på Sjöaremossen.
 
 
Fredag 18/1. Morgonen därpå åt vi en lång frukost innan vi checkade ut och rörde oss norrut. Det var en riktigt krispig och fin dag perfekt för skridskoåkning.
 
Framme på klassiska Skarpe Nord. Här upplevde jag i fjol kanske mitt bästa bandyminne när Katrineholm mer eller mindre säkrade avancemang till Allsvenskan efter ett års ökenvandring i division 1. Efter någon timme i solskenet på Skarpe Nord sköt jag av min klubba så vi rörde oss vidare mot Vänersborg. Men först stannade vi till på kexoutleten.
 
I Vänersborg blev det såklart ett stopp på Vänersborgsklubban för att inhandla några nya klubbor. Åt  sen middag hos kusinerna innan jag Mackan och min morbror åkte till arenan för kvällens match mellan IFK och Tellus. 
 
Ganska glest på läktaren, inte ens fyrsiffrigt, dåligt för att vara Vänersborg. Men samtidigt är inte Tellus ett lag som drar till sig dom stora massorna. Matchen slutade 6-3 inför 979 åskådare.

Lördag 19/1. Efter övernattning hos syrran i Trollhättan ringde klockan tidigt på lördagmorgonen. Många mil i bil väntade. Bilen styrdes mot Katrineholm! Markus satt och förde statistik på elitseriespelares moderklubbar. 

Åt lunch hos mina päron innan vi åkte ner till Backavallen för att se KVBS ta emot Kungälv. 
 
Kungälv hade en hel del anhängare på plats. Några utklädda.
 
Fina fina Backavallen.
 
Helgens sista match då. Den var inte den bästa, Kungälv ledde länge och Katrineholm spelade en otroligt tråkig och tålamodskrävande bandy. Det var vända ur och passa hem, ta det säkra före det osäkra för hela slanten. Men så på stopptid fick man läge och då small det. 2-2 signerat Robin Hellqvist och en viktig poäng till rödblått som huserar långt ner i tabellen. Sen var det bara att hoppa in i bilen igen för helgens sista 15 mil, totalt blev det lite drygt 120 mil. En riktigt lyckad road trip.
 

 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0