Bruksvallen i Söderfors

Söndag 14/2. Åkte till Söderfors för att åka skridskor med Markus på Bruksvallen. Jag har följt bandyföreningen i Söderfors på facebook några år och sett hur dom kämpar med att hålla bandyn vid liv i den norduppländska bruksorten. 2017 bestämde sig Tierp kommun för att stänga av den fullt fungerande kylanläggningen och sedan dess har föreningen själva fått spolat upp is när vädret har tillåtit. 
 
Mackan vilar upp sig i avbytarbåset samtidigt som solen tittar fram. För det mesta var det disigt och tur var nog det då det bara var ett par minusgrader i luften. 
 
När jag kom till planen var det helt öde och naturisen var nyspolad. Med mängder av snö som inramning. Riktigt vackert!
 
 
Söderfors största bandyspelare är Patrik Nilsson, numera i Bollnäs. Han har vunnit allt, inte bara en, utan flera gånger och är just nu den mesta målskytten i svensk bandy genom alla tider. Även lillebrorsan Micke har ett antal SM-guld med Sandviken. 
 
Och på samma gata som bröderna Nilsson växte upp bodde även Erik Pettersson, svensk bandys just nu största stjärna. Inte helt omöjligt att han kommer ha en lika lång meritlista som Patrik Nilsson när karriären är över. Hur lång Markus meritlista som bandyspelare är vet jag inte, men han har i alla fall en äkta Erik Pettersson tröja med autograf som han dagen till ära hade på sig. 
 
Efter närmare tre timmars skridskoåkning svängde vi förbi pizzerian. På väggarna fanns det gamla lagbilder på Söderfors bandylag och en klubba med spelarautografer från säsongen 96/97 när Söderfors var tillbaka i division 1, tidigare nämnda Patrik Nilssons signatur fanns med, han var 14 år då!
 
Vesuvio och Trocadero. Oslagbar kombo. 
 
Efter maten svängde vi förbi ett gregiskt tempel i engelsk park. Mycket märkligt. Men nu kan man bocka av det från listan med alla sevärdheter i Söderfors. Så här i efterhand visade det sig att det var tur att vi åkte till Söderfors just den här söndagen. För veckan därpå kom naturisens värsta fiende på besök - plusgraderna.. Håller tummarna för att Söderfors bandylag kommer till seriespel igen och att Tierps kommun drar igång aggregaten så man kanske kan åka och se en match.  
  




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0