Groundhopping i Dalarna

Jag och Markus åkte iväg på en road trip till Dalarna för en vecka sen. 
 
På vägen dit stannade vi först i Kungsgården och åt varsin alldels för stor portion glass. Sen stannade vi till i Hofors och kastade frisbee.
 
Mackan vann.
 
Kollade in Hofors idrottsfaciliteter. I ishallen, ett stenkast från denna läktare, spelades World Cup i rinkbandy mellan 1984-1998.
 
En halv klisterlapp på en förrådsdörr var det enda som skvallrade om att världseliten i bandy höll till här varje försäsong för +25 år sedan. Senaste segraren i cupen var Sandviken som vann med 4-1 mot Västerås.
 
Sen testade vi på forsspaddling i Falu Vildvattenpark.
 
Och sen styrde vi bilden till Kopparvallen för helgens första fotbollsmatch, Falu BS - Skogsbo/Avesta i division 4 Dalarna. 
 
 
Magiskt ljus. 
 
Fin fin arena med halva Falun som bakgrund.
 
Matchen då? Den vann Falun med 8-2.
 
Entré: 50 kr
Matchprogram: Nej
Arenan: +++ Stor läktare med träbänkar och bra sikt. Fanns även två mindre läktare på andra långsidan som var helt okej.
Kiosk ++ Helt okej. Lite godis, fika och varmkorv med bröd. Minus för inget hembakat.
Publik: Knappt tresiffrigt.
Matchen: ++++ Många mål och trevligt väder. Behövs inte mer för ett toppbetyg en fredagkväll.
 
Dagen var över och vi åkte mot Borlänge för att sova. Men först ett stopp vid gruvan. 
 
Efter en riktig kanonfrukost på ICA Maxi i Borlänge åkte vi till Gagnef. Vi kom dit en halvtimme före matchstart. Till min stora glädje fanns det en miniramp och ett hemmabygge inne i skogen att skejta på.
 
Helgens andra match. Gagnef mot Vikapojkarna i division 6 norra Dalarna på idylliska Ängsholns IP.
 
 
Entré: Gratis.
Matchprogram: Nej
Arenan: ++++ Några enkla träbänkar som läktare. Gräsmatta är alltid ett plus. Fina omgivningar med typiskt kuperat dalalandskap.
Kiosk +++ Fika, godis och glass. 
Matchen: ++ Som förväntat i division 6. Noll teknik och mycket långbollar utan adress. Men några läckra hörnor och ett långskott höjer betyget. Bäst på plan: Domaren och Vikapojkarnas målvakt.
Hört på matchen: "Han måste vara offside domaren! Det är ju division 6, det är ingen som är så snabb här."
Publik: Runt 20.
 
Matchen vann hemmalaget med 5-1. 
 
För helgens sista match fick vi bege oss till Ulvshyttan typ en mil söder om Romme. Fotbollsplanen låg vid en sjö så det blev ett svalkande dopp innan matchen drog igång. Båda dagarna i Dalarna bjöd på kanonväder.
 
Kvällen innan upptäckte vi att det skulle vara 100 års firande i samband med matchen. Hemmalaget Ulfshyttan gästades av Smedjebacken denna jubileumsmatch i division 5. Det var grinigt och tuffa närkamper hela matchen. Ulfshyttan var bättre men det blev lite nerv på slutet när Smedjebacken reducerade till 3-2.
 
Entré: Gratis
Matchprogram: Ja, fyra sidor med tabell, spelartrupp och lite historia.
Arenan: ++ En omgjord byggställning fungerade som huvudläktare. På motsatt sida hade gräsvallen rensats på sly dagen till ära. Där fick man dock samsas med tusentals skogsmyror.
Kiosk +++++ Gratis fika i form av hemmbakad jubileumskaka. Korv med bröd, läsk, godis och merchandise. Allt man vill ha i en kiosk.
Matchen: +++
Publik: Cirka 150 
 
Efter matchen började resan hemåt på kringelkrokiga vägar. Det blev en lyckad första groundhopping-resa. 
 

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0