Bandysöndag

27/2. Söndag förmiddag blev det avfärd til nya bandymarker för mig. Norrtälje var destinationen och där var isparketten nyspolad för division 3 match.
 
Mulet en timme före match. Men vid 11:30 var det klarblå himmel.
 
Riktigt kämpig motvind i första halvlek men trots det 4-2 till oss. När vi sen fick medvind var det inget snack och vi vann enkelt med 10-4. Fick göra mitt första mål i IFK också. Höll mig framme mitt framför mål när Ajdert avlossade skott och sprätte sen returen rätt upp i nättaket.
 
Efter 90 minuter i solskenet var det bara att snabbt byta om och åka tillbaka till Uppsala. Bandysöndagen var långt ifrån över.
 
För på Studenternas var det nämligen slutspelsbandy. Sirius vann överraskande första kvartsfinalen mot Edsbyn och det ryktades om storpublik. Tänkte att det var passande att då ta med Sarah och Majken. 
 
Bandykorv, varm choklad, "tomtebloss" (bengaler) och stora snöhögar. Riktig jackpot på Majkens första bandymatch. "Jag är taggad" var det någon som sa och studsade upp och ner när introt började spelas innan match och klacken började sjunga. Då blev man bra varm i bandy- och pappahjärtat.
 
 
Storpublik blev det. 4103 och största publiksiffran sedan 2009. Precis som nu var det slutspelsmatch mot Edsbyn men då i en semifinal och över 9 000 åskådare på läktarna. Maxkapaciteten idag är 4 500 på Studenternas.
 
Sirius höll jämna steg en halvlek innan Edsbyn drog ifrån. Chans för revansch redan på tisdag i Edsbyn och sen förhoppningsvis lika mycket publik på nästa hemmamatch på torsdag.
 
Nästan hela matchen såg vi innan Majken blev "svettig under mössan" efter allt klättrande i snöhögarna. 
 

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0