Säsongens sista fotbollsmatch...

... i alla fall för Sirius som tog emot Varberg. Gästerna hade dock mycket att spela för. En seger samtidigt som Degerfors förlorade mot Makmö krävdes för att undvika kvalplats. 
 
Och Varberg gav allt och ledde med 3-0 innan paus. 
 
En bit in i andra halvlek byttes Kalle Larsson in. Larsson kom till Sirius 2012 när klubben harvade runt i division 1. Nu sprang han ut på Studenternas för sista gången. Och det blev en händelserik avslutning...
 
För när Sirius fick straff framför klacken var det givet att Kalle Larsson skulle skjuta den. Och aldrig har väl en så dålig straff setts på Studan den här säsongen. Den gick mitt på mål. Men domaren såg att Varbergs målvakt tjuvade och straffen fick gå om.
 
Andra straffen var raka motsatsen, helt otagbar rätt upp i nättaket.
 
 
Vilt jubel.
 
 
Sirius fick in en till reducering efter en läcker volley av Mathisen.
 
Varbergs ledare och spelare väntade sen spännt på slutresultatet mellan Malmö och Degerfors. När halva serien var spelad stod Degerfors på 8 inspelade poäng och låg sist. Värmlänningarna fixade dock 2-2 mot Malmö och deras elfte raka match utan förlust var ett faktum. En klassisk "Great escape".
 
 
Deppigt för Varberg som får ställa in sig på kval. 
 
 
Efter matchen forsatte hyllningarna av Kalle Larsson, den sista Siriusspelaren som var med på resan från division 1 till Allsvenskan. Nya tider väntar för blåsvart. 
 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0