Cupäventyr i Brålanda

Brummade ner till Vänersborg och Brålanda på onsdagen. Kusinerna skulle spela fotbollsmatch mot självaste Malmö FF. Svenska mästarna. 
 
 
Brålanda som håller till i division 3 överraskade och vann mot division 1 laget Vänersborgs IF i kvalet till Svenska cupen tidigare i somras. När lottningen till nästa omgång sen var avgjord visade det sig att Malmö skulle stå för motståndet. En riktig drömlottning. 
 
Niclas med en klockren glidtackling.
 
Marcus i en av flera dueller mot Malmös försvar.
 
Här snodde han bollen från landslagsspelaren Martin Olsson...
 
..och avlossade Brålandas enda(?) skott på mål. 
 
Så sent som 2020 spelade Brålanda i division 5. Malmö har sedan 2020 vunnit två SM-guld och spelat Champions League. 
 
Malmösupportrarna långt borta från bekvämligheterna och lyxen på Eleda stadion som sväljer 10 gånger mer publik än Sörbyvallen. 
 
2000 personer var samlade runt Sörbyvallen, nytt publikrekord. I Brålanda bor det typ 1500 pers. Passande nog vann klubben en ny träläktare i början av sommaren.
 
Magisk sensommar kväll.  
 
 "..det är något med gamla idrottsplatser och mycket folk, som att platsen i sig lever upp och får sig en skjuts av självkänsla för varje åskådare som väller förbi vändkorsen." skrev Marcus Leifby i sin skildring från en annan cupmatch kvällen före nere i Älmhult. 
 
 
 
Niclas får en tryckare av Ola Toivonen.
 
Och hindrade sen den långe Degerforsingen från att göra mål.
 
Malmö vann med 9-0.
 
Niclas skor gav upp efter ett par minuter. Några extra hade han inte med sig..
 
Toivonen stod länge länge kvar efter matchen och pratade, skrev autografer och tog bilder med alla som ville. 
 
Svenska cupen i Brålanda får 5/5 i betyg. Citerar Leifbys text från Älmhult igen. 
"Vill man få sig en glimt av vad folkrörelse är och betyder ska man gå och se på när en liten förening förbereder sig för match mot ett storlag i fotboll. En match i Svenska cupens andra omgång kan för några spelare i ett lag innebära en seg bortamatch en tisdag när det finns viktigare saker att tänka på, när den för andra lag och spelare betyder att de åtminstone en gång i sina avsides karriärer får känna att de spelar en stormatch."
 

 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0